|
 | |  |
| Nyitólap » Főzelékek
A főzelék, akár a szaloncukor és a Túró Rudi, magyar találmány. A többi nemzet nem ismeri a főzeléket, legalábbis sűrített formában nem, ahogy mi készítjük. A "főzelék" szónak sincs más nyelvekben pontos megfelelője. Például angolul vegetable-dish (zöldségétel), németülGemüse (zöldség) - ezek a szavak csupán a főzelék alapanyagára utalnak.Elődeink már a 16. században főzték ezt a zöldség alapú, sűrű, rövid levű ételt. Pontos adataink nincsenek arról, hogy akkoriban a főzeléket mivel sűrítették, mert a rántáskészítés csak a 19. században, osztrák hatásra terjedt el Magyarországon. Ekkortól már rendszeresen szerepelt a polgári és a parasztkonyhán, hétköznapokon hús n&eacu
...
Tovább »
|
|
| |
 | |  |
|
 |
| Naptár
 | |
« Március 2021 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
 |
|