|
 | |  |
| Nyitólap » Pörköltek
Mind a pörkölt, mind a paprikás eredete a hajdani pásztorételhez a gulyáshoz kapcsolódik.A XIX. század második felében II. Józsefbirodalomegyesítési szándékaival szemben, kiváltságaikat féltve, a magyar nemesek több más nemzeti jelképhez hasonlóan agulyást is elterjesztették, divatba hozták.Így kerültek az éttermekbe a módosult változatok, a gulyásleves, a pörkölt és apaprikás. Ezek ma már világszerte a magyar konyha jellegzetes ételeinek számítanak.A pörkölt és a paprikás nagyon hasonlók, készítési módjuk is csak kis mértékben különbözik.A vöröshagymát a zsiradékon dinszteljükmeg, majd a tűzről lehúzva keverjük bele a pirospaprikát. A paprika szín- és ízanyaga a forró zsiradékban oldódik ki leginkább, de vigyázzunk, mer
...
Tovább »
|
|
| |
 | |  |
|
 |
| Naptár
 | |
« Március 2021 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
 |
|