Fenséges Ízek
     Gasztronomia felsőfokon
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Levesek [2]
Levesbetétek [2]
Pörköltek [0]
Frissensültek [6]
Köretek [0]
Rakott ételek [0]
Rántott húsok [0]
Szószok,mártások [0]
Uzsonnaételek [2]
Egytálételek [1]
Pizzafélék [2]
Főtt tészták [0]
Kelt tészták [4]
Desszertek [9]
Saláták [1]
Hidegkonyha [1]
Vegetáriánus receptek [10]
Diétás,cukorbetegek receptjei [0]
Baba konyhája [0]
Előételek [0]
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Statisztika

$ONLINE_
COUNTER$$ONLINE
_USERS_LIST$
Belépés
Nyitólap » Cikkek » Desszertek

Máglyarakás

Hozzávalók:
6 alma8 zsömle4 tojás1 liter tej15 dkg margarin30 dkg porcukor1 csomag vaníliás cukor1 mokkáskanál őrölt fahéjbaracklekvár

Máglyarakás recept elkészítése:
Hámozzuk meg és magozzuk ki az almákat, majd vágjuk vékony szeletekre és szórjuk meg fahéjjal őket. Ezt követően 5 dkg margarinon pároljuk meg a szeleteket.
A zsömléket vágjuk kockára és rakjuk őket egy tálba.
Forraljuk fel a tejet, majd keverjük össze a 4 tojás sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral és a margarinnal. Keverjük a forró tejbe és locsoljuk rá a zsemlére.
Egy margarinnal kikent tepsibe szórjunk zsemlemorzsát, rakjuk bele a zsemle felét, rakjuk rá az almákat, majd a maradék zsemlét is. Kevés vízzel keverjük el a baracklekvárt és kenjük meg a tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig süssük. Verjük habbá a tojásfehérjéket a maradék cukorral, keverjünk bele 2 evőkanál lekvárt, ezt rakjuk rá a tetejére és helyezzük vissza a sütőbe, míg a hab kissé megbarnul.
Kockákra vágva tálaljuk, ízlés szerint vaníliasodóval vagy mártással.
Kategória: Desszertek | Hozzáadta: Liza (2012-07-24)
Megtekintések száma: 85 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Keresés
Naptár
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2017 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz