Fenséges Ízek
     Gasztronomia felsőfokon
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Levesek [2]
Levesbetétek [2]
Pörköltek [0]
Frissensültek [6]
Köretek [0]
Rakott ételek [0]
Rántott húsok [0]
Szószok,mártások [0]
Uzsonnaételek [2]
Egytálételek [1]
Pizzafélék [2]
Főtt tészták [0]
Kelt tészták [4]
Desszertek [9]
Saláták [1]
Hidegkonyha [1]
Vegetáriánus receptek [10]
Diétás,cukorbetegek receptjei [0]
Baba konyhája [0]
Előételek [0]
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Statisztika

$ONLINE_
COUNTER$$ONLINE
_USERS_LIST$
Belépés
Nyitólap » Cikkek » Egytálételek

Burgonyás-brokkolis pite
1. A burgonyadarabokat egy fazék forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.2. Közben egy vastag aljú serpenyőben a felhevített vajban a sertéshúst - gyakori kevergetés mellett - 5 perc alatt megpirítjuk.3. A húst előbb a 8 gerezdre vágott hagymával 2 percig, majd a liszttel még 1 percig kevergetve sütjük. Apránként hozzáöntjük a zöldségalaplét és a tejet, majd folytonosan kevergetve felforraljuk.4. Beleszórjuk a márványsajtot, a brokkolirózsákat, a burgonyát és a diót, majd a keveréket 5 percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük, aztán átkanalazzuk egy sütőformába.5. A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy körben 2,5 cm-rel nagyobb legyen, mint a sütőforma. Ezt a 2,5 cm-es csíkot levágjuk. A tölteléket kissé elhúzzuk a forma szélétől, és a tésztacsíkot belülről a sütőforma peremére tapasztjuk. A csík tetejét megkenjük tejjel, majd az egészet befedjük a tésztával.6. Körben a tésztát és a tésztacsíkot összenyomkodjuk, majd a „fedőként" szolgáló tészta közepén két kis vágást ejtünk, hogy a gőz eltávozhasson. A tésztát megkenjük tejjel, és 200 °C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig, amíg a tészta megemelkedik és aranybarnára pirul.
Kategória: Egytálételek | Hozzáadta: Liza (2012-01-26)
Megtekintések száma: 200 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Keresés
Naptár
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2017 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz