Fenséges Ízek
     Gasztronomia felsőfokon
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Levesek [2]
Levesbetétek [2]
Pörköltek [0]
Frissensültek [6]
Köretek [0]
Rakott ételek [0]
Rántott húsok [0]
Szószok,mártások [0]
Uzsonnaételek [2]
Egytálételek [1]
Pizzafélék [2]
Főtt tészták [0]
Kelt tészták [4]
Desszertek [9]
Saláták [1]
Hidegkonyha [1]
Vegetáriánus receptek [10]
Diétás,cukorbetegek receptjei [0]
Baba konyhája [0]
Előételek [0]
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Statisztika

$ONLINE_
COUNTER$$ONLINE
_USERS_LIST$
Belépés
Nyitólap » Cikkek » Frissensültek

Tócsni

Hozzávalók:

  • 2 db krumpli
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ tk só
  • 1 ek olaj

A krumplikat és a hagymákat meghámozzuk, és nagy lukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymával viszonylag nehéz dolgunk lenne, főleg akkor, ha csak egy felet használunk, így ezt inkább késsel aprítsuk fel. Azonban arra figyeljünk, hogy valóban kis darabokra vágjuk, mert különben a nagyobb részek nagyon hangsúlyosak lesznek a tócsniban.

A lereszelt összetevőkhöz hozzákeverjük a sót és a lisztet, és addig dolgozzuk össze, amíg egy tésztaszerű masszát kapunk. Forró olajba evőkanál segítségével beleporciózzuk, és egy kicsit lenyomkodjuk, hogy könnyebben átsüljön.

Nem kell neki sok, oldalanként nagyjából 2-3 perc, és már készen is van. Konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy le tudjuk itatni róla az olajat. Magában is tökéletes, de egy kis fokhagymás tejföllel megbolondítva még finomabb.

Kategória: Frissensültek | Hozzáadta: Liza (2013-09-27)
Megtekintések száma: 152 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Keresés
Naptár
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2017 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz