Hozzávalók: - 2 db krumpli
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ tk só
- 1 ek olaj
A krumplikat és a hagymákat meghámozzuk, és nagy lukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymával viszonylag nehéz dolgunk lenne, főleg akkor, ha csak egy felet használunk, így ezt inkább késsel aprítsuk fel. Azonban arra figyeljünk, hogy valóban kis darabokra vágjuk, mert különben a nagyobb részek nagyon hangsúlyosak lesznek a tócsniban. A lereszelt összetevőkhöz hozzákeverjük a sót és a lisztet, és addig dolgozzuk össze, amíg egy tésztaszerű masszát kapunk. Forró olajba evőkanál segítségével beleporciózzuk, és egy kicsit lenyomkodjuk, hogy könnyebben átsüljön. Nem kell neki sok, oldalanként nagyjából 2-3 perc, és már készen is van. Konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy le tudjuk itatni róla az olajat. Magában is tökéletes, de egy kis fokhagymás tejföllel megbolondítva még finomabb. |