Fenséges Ízek
     Gasztronomia felsőfokon
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Levesek [2]
Levesbetétek [2]
Pörköltek [0]
Frissensültek [6]
Köretek [0]
Rakott ételek [0]
Rántott húsok [0]
Szószok,mártások [0]
Uzsonnaételek [2]
Egytálételek [1]
Pizzafélék [2]
Főtt tészták [0]
Kelt tészták [4]
Desszertek [9]
Saláták [1]
Hidegkonyha [1]
Vegetáriánus receptek [10]
Diétás,cukorbetegek receptjei [0]
Baba konyhája [0]
Előételek [0]
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Statisztika

$ONLINE_
COUNTER$$ONLINE
_USERS_LIST$
Belépés
Nyitólap » Cikkek » Hidegkonyha

Hidegtál

Hozzávalók:

2 kg sertés karaj,1 szál Csabai kolbász,2 kg sertés tarja,50 dkg darált sertés hús,2 szikkadt zsemle,2 tojás,1 gerezd fokhagyma,só,őrölt bors,pirospaprika,10 tojás,10 dkg vaj,4-5 evőkanál liszt,10 dkg sajt,1 dl tejszín, tej,őrölt szerecsendió,ecetes reszelt torma,mustár,majonéz,10 szelet sonka.

 

Elkészítés:

Csabai kolbásszal töltött karaj:

A karajt felzsúrjuk,és belenyomjuk a kolbászt./Hogy szép szeleteket tudjak vágni,én körbe szoktam kötözni./Só,őrölt bors,kevés pirospaprika keverékével megszórjuk,és 1 éjszakát állni hagyjuk.Másnap megsütjük,és teljesen kihűtjük,majd vékony szeletekre vágjuk.

Tarja:

Tarját olyat szoktam sütni,ami jó vastag,és azt is összekötöm,hogy formás szeletek legyenek a végén.Előző nap fűszerezzük a só,őrölt bors,pirospaprika keverékével és másnap sütjük,kihűtjük és szeleteljük.

Fasírt golyók:

Darált húst vízbe áztatott,kinyomkodott zsemlével tojásokkal,sóval,őrölt borssal,kevés pirospaprikával,zúzott fokhagymával jól összekeverjük,golyókká formáljuk,zsemlemorzsába forgatjuk,bő forró olajban sütjük.

Sonkatekercs:

Vajat megolvasztjuk,lisztet kicsit megpirítjuk,tejjel tejszínnel csomómentesre felengedjük,és mártás sűrűségűre főzzük.Reszelt sajtot belekeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

3 féle ízesítésűt készítünk.Ebből a mártásból 3 tálkába teszünk,és még hagyunk a kaszinó tojáshoz is.Elsőt mustárral,másodikat ecetes reszelt tormával,harmadikat majonézzel ízesítjük,és a sonkaszeletekre teszünk,feltekerjük.

Kaszinó tojás:

Tojásokat megfőzzük,hosszában ketté vágjuk,sárgáját kivesszük,és összeturmixoljuk a megmaradt mártással,ízesítjük mustárral,majonézzel /kis tejföllel/.Félbevágott tojásokat megtöltjük vele.Lehet habzsákkal is belenyomni,hogy szép legyen.

Díszítéshez paradicsom,uborka szeletek,saláta levelek,pirosarany,reszelt sajt.

Kategória: Hidegkonyha | Hozzáadta: Liza (2012-02-24)
Megtekintések száma: 107 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Keresés
Naptár
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2017 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz