Fenséges Ízek
     Gasztronomia felsőfokon
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Levesek [2]
Levesbetétek [2]
Pörköltek [0]
Frissensültek [6]
Köretek [0]
Rakott ételek [0]
Rántott húsok [0]
Szószok,mártások [0]
Uzsonnaételek [2]
Egytálételek [1]
Pizzafélék [2]
Főtt tészták [0]
Kelt tészták [4]
Desszertek [9]
Saláták [1]
Hidegkonyha [1]
Vegetáriánus receptek [10]
Diétás,cukorbetegek receptjei [0]
Baba konyhája [0]
Előételek [0]
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Statisztika

$ONLINE_
COUNTER$$ONLINE
_USERS_LIST$
Belépés
Nyitólap » Cikkek » Kelt tészták

Fánk
Hozzávalók:
60 dkg liszt3 dl tej3 tojássárgája12 dkg vaj25 g élesztő1 evőkanál porcukorolajlekvárFánk recept elkészítése:Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben, és 3 tojás sárgával és 12 dkg felolvasztott vajjal keverjük össze. Majd langyos helyen hagyjuk állni kb. 20 percig.

Egy tálban adjunk a liszthez egy csipetnyi sót, majd keverjünk el benne 1 evőkanál porcukrot, és ehhez öntsük hozzá a korábbi tejes keveréket és egy fakanál segítségével alaposan dolgozzuk össze. Langyos helyen hagyjuk kelni kb. 30 percig.

Amint megkelt a tészta, öntsük lisztezett deszkára, nyújtsuk ki, majd szaggassuk is ki és finoman nyomjuk be a közepüket. Hagyjuk pihenni még 10 percig, majd forró olajban süssük ki. (Előbb fedő alatt süssük őket, majd ha megpirultak, forgatás után immár fedő nélkül süssük készre a fánkokat. )

A fánkot még forrón szórjuk meg porcukorral, majd lekvárral ízesítve tálaljuk.
Kategória: Kelt tészták | Hozzáadta: Liza (2012-07-24)
Megtekintések száma: 84 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Keresés
Naptár
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2017 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz