Képtalálat a következőre: „recipe png”      Fenséges Ízek
     Gasztronomia felsőfokon
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Levesek [2]
Levesbetétek [2]
Pörköltek [0]
Frissensültek [6]
Köretek [0]
Rakott ételek [0]
Rántott húsok [0]
Szószok,mártások [0]
Uzsonnaételek [2]
Egytálételek [1]
Pizzafélék [2]
Főtt tészták [0]
Kelt tészták [4]
Desszertek [9]
Saláták [1]
Hidegkonyha [1]
Vegetáriánus receptek [10]
Diétás,cukorbetegek receptjei [0]
Baba konyhája [0]
Előételek [0]
Mini-chat
Nyitólap » Cikkek » Kelt tészták

Lángos
Hozzávalók:
50 dkg liszt1 tojás1 dl tej3 dl kefír25 g élesztő1 teáskanál 1 teáskanál kristálycukor1 dl étolaj2 gerezd fokhagymatejfölsajt
Lángos recept elkészítése:
Keverjük el 1 dl langyos tejben a cukrot, majd futtassuk fel vele az összemorzsolt élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, a tojásokat, a kefírt, a sót és jól keverjük össze. Egy lágyabb tésztává dolgozzuk ki a masszát, takarjuk le valamivel, majd éjszakára tegyük be a hűtőbe pihenni. 
Fokhagymás olaj elkészítése: az 1 dl étolajba reszeljünk bele 2 gerezd fokhagymát és hagyjuk állni.

Másnap vegyük ki a hűtőből a tésztát, az étolajat pedig hevítsük jó forróra. Szaggassunk a tésztából kis gömböket egy olajos kanállal, majd kézzel húzzuk őket megfelelő vékonyságúra mielőtt a forró olajba kerülnek. Süssük mindkét oldalát aranybarnára, a kész lángost melegen ízesítsük.











Kategória: Kelt tészták | Hozzáadta: Liza (2012-07-24)
Megtekintések száma: 106 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Naptár
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2017 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz