Fenséges Ízek
     Gasztronomia felsőfokon
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Levesek [2]
Levesbetétek [2]
Pörköltek [0]
Frissensültek [6]
Köretek [0]
Rakott ételek [0]
Rántott húsok [0]
Szószok,mártások [0]
Uzsonnaételek [2]
Egytálételek [1]
Pizzafélék [2]
Főtt tészták [0]
Kelt tészták [4]
Desszertek [9]
Saláták [1]
Hidegkonyha [1]
Vegetáriánus receptek [10]
Diétás,cukorbetegek receptjei [0]
Baba konyhája [0]
Előételek [0]
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Statisztika

$ONLINE_
COUNTER$$ONLINE
_USERS_LIST$
Belépés
Nyitólap » Cikkek » Uzsonnaételek

Padlizsánkrém
50 dkg padlizsán1 vöröshagyma1/2 dl étolaj3 gerezd fokhagymacitromléőrölt bors
Padlizsánkrém recept elkészítése:Mossuk meg a padlizsánt és héjastul vágjuk karikákra. Sózzuk meg mindkét oldalát, majd hagyjuk állni legalább 20 percig, míg a keserű levét ki nem engedi. Közben tisztítsuk meg a hagymát, amit kockákra vágunk. A padlizsán levét leszűrjük, és le is öblítjük. Ha a szűrőben lecsöpögött, ezt is felkockázzuk. 
Forró olajban sárgára fonnyasztjuk a vöröshagymát, miután hozzáadjuk a padlizsánt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk. Tegyük a turmixgép poharába, öntsünk rá kevés citromlevet, szórjuk bele a zúzott fokhagymát, és törjük pépesre. Miután kihűlt, kóstolás után, ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítjük. Tegyük zárható edénybe, és tartsuk hűtőszekrényben. Hűtve sokáig eláll, fogyasztása pirítós kenyérre kenve ajánlott.
Kategória: Uzsonnaételek | Hozzáadta: Liza (2012-07-24)
Megtekintések száma: 193 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Keresés
Naptár
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2017 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz